Головна » 2014 » Квітень » 30 » Маленька,але все ж таки подія.
12:57
Маленька,але все ж таки подія.

     Статтю проекту "Довге, всі сюда" про  "Томину неділю в Довгому"  яка була опублікована 27.04.14 в соц.мережах а також на нашому офіційному сайті, буде надруковано в Іршавській районній газеті "Нове життя".

 

 

 

     Для адміністрації проекту"Довге, всі сюда!" це хоч і маленька та все ж подія.Не дарма ж бо трудилася).
     Ініціатором цього стала одна людина, журналіст цього видання...(імя не називатиму,т.я. не маю  на це право без згоди даної людини ) яка запропонувала таку думку. Звичайно ж я, як автор правдивих матеріалів та публікацій, не могла відмовитись у реалізації цього задуму. Ми попрацювали над статтею, щоб представити її у форматі газетного видання.

Ось що в нас вийшло:



                                         Томина неділя чи "свічкопаління" в Довгому
       Від обіду і до пізнього вечора жителі села минулої неділі запалювали свічки на могилах своїх покійних родичів. Прикро, та щоб вшанувати їхню пам’ять на цвинтарі люди повинні слідкувати за тим, щоб не впасти в яму,яку не видно з-під заростів та щоб не зустріти змій чи ящірок, які в них живуть.
      Це релігійне свято завжди відзначається в першу неділю після Воскресіння Христового. Перед святом обов’язково потрібно добре потрудитися – прибрати могили своїх родичів та посадити парне число квітів. 
      Я теж була днями раніше… На цвинтарі гарно прибрані могили, а на них з любов’ю посаджені різнокольорові квіти. Краса… Але все ж мою увагу привернуло те, що цвинтар, особливо «старий», того дня перебував у дуже занедбаному вигляді. Проходів майже не було, все навколо в чагарниках, бур’яні, найвищі зарості сягали більше півтори метра. Односільчани поділилися зі мною тим, що часто їм зустрічалися змії. Це й не дивно в таких то заростях. 
      У неділю майже нічого не змінилося, окрім хіба що того, що на могилках з’явилися вогники від свічок. Прикро, та все ж хочеться вірити, що відповідальні за приведення в належний вигляд цвинтарю все ж виконають свою роботу, адже скоро літо, тепло, а трава тільки ростиме, що так полюбляють тварини. 

 


 

Категорія: Новини сайта | Переглядів: 775 | Додав: AdminSV | Теги: Довге, Иршава, газета, стаття, нове життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: