Головна » 2013 » Жовтень » 14 » "Свобода" підтримала протест селян у Довгому
14:43
"Свобода" підтримала протест селян у Довгому

11 жовтня 2013 року півтисячна громада села Довге на Іршавщині Закарпатської области, спільно з жителями навколишніх сіл заблокували перехрестя в центрі села, де збігаються три дороги державного та обласного значення. Головна вимога протестувальників – негайний ремонт доріг, що перебувають у жахливому стані. Про це повідомив голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Куцин, який прибув на місце події підтримати громадян у їхніх вимогах.

"Свобода" підтримала протест селян у Довгому

Ще за тиждень про акцію протесту було офіційно попереджено керівників Закарпаття, але ніякої реакції з боку влади не було. До учасників акції протесту прибули представники правоохоронних органів, прокуратури та місцевої влади. Якщо правоохоронці намагалися знайти порозуміння з громадянами, то голова Іршавської районної адміністрації Василь Ковбаско навіть не вважав за потрібне вийти до селян. За день до акції він заявив представникам громади: «Можете стояти на дорозі хоч і п’ять днів, але зрушень у цій справі не буде».

Акцію в Довгому підтримала Закарпатська обласна організація ВО «Свобода» на чолі з Олегом Куцином, який прибув на місце події до людей.

Близько 12:00 громада ухвалила компромісне рішення: акцію вважати попереджувальною, а владі дати один тиждень для початку ремонтних робіт.

У разі невиконання вимог селяни погрожують безстроковою акцією, що розпочнеться наступної п’ятниці, 18 жовтня, й буде значно радикальнішою.

«У ситуації, що склалася навколо проблеми доріг в Україні, тільки активна позиція громад може змусити владу думати про народ, а не про дороги до власних дач і будинків», – зазначив очільник Закарпатської «Свобода» Олег Куцин.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» 


Джерело інформації: 
http://zakarpattya.net.ua

Категорія: Новини в селі | Переглядів: 522 | Додав: AdminSV | Теги: дороги, Закарпаття, Довге, бунт, свобода, Мітинг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: