Головна » 2014 » Квітень » 27 » Томина неділя чи "свічкопаління" в Довгому.
11:46
Томина неділя чи "свічкопаління" в Довгому.

     Від обіду і до пізнього вечора жителі села йдуть і запалюють свічки на цвинтарі...і слідкують за тим щоб не впасти в яму,яку не видно з-під зарослів та щоб не зустріти змій чи вужів які в цих зарослях живуть.

Сьогодні Томина неділя. Це релігійне свято коли всі йдуть та запалюють свічечки на могилах своіх рідних та знайомих в світлу память про них. Це свято завжди відзначаэться в першу неділю після Воскресіння Христова. Перед цим святом всі йдуть прибирати могили - полють копають і садять квіти. Я теж була днями раніше ... дуже гарно прибрані могилки..любо пройти... але всеж мою увагу привернуло те,що цвинтарі на той час були дуже в запущеному вигляді,тобто проходів практично не було...все було в чагарниках ,буряні..особливо в старому цвинтарі...причому в дуже вражаючих розмірах... найвищі сягали 170см.... (!) Кілька людей мені казали що зустрічали там змій. ... щеб пак, в таких то зарослях... ! Не знаю що там на даний час, ще сьогодні не була... сподіваюсь, відповідаючі за покіс і приведення в наглядний вигляд цвинтаря, всеж виконали свою роботу, бо тарифи не такі ж бо й маленькі. 50грн з кожного дому. Надіємось, ці кошти використовуються за призначенням.


автор: Світлана Перец.
спеціально для "Довге, всі сюда!"

 

Категорія: Новини в селі | Переглядів: 564 | Додав: AdminSV | Теги: Томина неділя, Довге, Цвинтар, Іршавський р-н, свічкопаління | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Код *: